Dioki: Intenzivno o pokretanju proizvodnje

Bez autora
Feb 01 2012

Dioki je preko Zagrebačke burze potvrdio da su u tijeku intenzivne aktivnosti na provedbi plana restrukturiranja i pregovori oko deblokade poslovnih računa proizvodnih društava Dioki grupe te pokretanja proizvodnje na lokacijama Zagreb i Omišalj. Slijedom jučerašnjeg prosvjeda zaposlenika društva Dioki d.d. i sastanaka održanih u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava i Ministarstvu gospodarstva obaviješteni smo o sadržaju razgovora vođenih na temu deblokade poslovnih računa društva, pokretanja proizvodnje te ubrzavanja procesa restrukturiranja Dioki grupe. Iz Diokija napominju da je to u skladu s već poduzetim aktivnostima na realizaciji plana cjelovitog financijskog i vlasničkog restrukturiranja, a o čemu su i ranije izvijestili Burzu. Najavljuju da će investicijsku javnost redovito izvještavati o svim događajima i aktivnostima od važnosti za njegovo poslovanje i to u trenutku kada one postanu materijalna činjenica u vidu relevantnih i obvezujućih odluka, radnji, dokumenata i dogovora.

Dioki: Intenzivno o pokretanju proizvodnjeDioki je preko Zagrebačke burze potvrdio da su u tijeku intenzivne aktivnosti na provedbi plana restrukturiranja i pregovori oko deblokade poslovnih računa proizvodnih društava Dioki grupe te pokretanja proizvodnje na lokacijama Zagreb i Omišalj.

Slijedom jučerašnjeg prosvjeda zaposlenika društva Dioki d.d. i sastanaka održanih u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava i Ministarstvu gospodarstva obaviješteni smo o sadržaju razgovora vođenih na temu deblokade poslovnih računa društva, pokretanja proizvodnje te ubrzavanja procesa restrukturiranja Dioki grupe, navode iz Diokija u odgovoru na upit Zagrebačke burze nakon jučerašnjih medijskih objava da je dogovorena deblokada Diokija i početak proizvodnje.

Iz Diokija napominju da je to u skladu s već poduzetim aktivnostima na realizaciji plana cjelovitog financijskog i vlasničkog restrukturiranja, a o čemu su i ranije izvijestili Burzu, prenosi Hina.

Najavljuju da će investicijsku javnost redovito izvještavati o svim događajima i aktivnostima od važnosti za njegovo poslovanje i to u trenutku kada one postanu materijalna činjenica u vidu relevantnih i obvezujućih odluka, radnji, dokumenata i dogovora.

Dvjestotinjak radnika Diokija jučer je prosvjedovalo na Trgu bana Josipa Jelačića i ispred Ministarstva gospodarstva tražeći skidanje blokade i pokretanje proizvodnje u toj kompaniji, koja je prekinuta već više od šest mjeseci.

Prosvjed je prekinut nakon što su predstavnici Stožera za obranu Diokija izvijestili da je u razgovorima s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem i zamjenicom ministra gospodarstva Tamarom Obradović-Mazal dogovorena deblokada računa i pokretanje proizvodnje u Diokiju, vlasničko restrukturiranje po hitnom postupku te isplatu zaostalih plaća nakon pokretanja proizvodnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik